:

:

TV Most

clock

Februar 08, 2022   14:30

0

182

Održan sastanak četiri gradonačelnika sa severa KiM sa direktorima centara za rad i socijalno staranje na severu KiM

Gradonačelnici četiri opštine na severu KiM danas su održali zajednički sastanak sa direktorima sva četiri centara za rad i socijalno staranje na severu KiM.

Sastanku, na kome je bilo reči o poboljšanju međusobne saradnje između relevantnih institucija koje se bave problematikom porodičnog i rodno zasnovanog nasilja, prisustovali su gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević, Zvečana Dragiša Milojević, Zubinog Potoka Srđan Vulović i graddonačelnik opštine Leposavić Zoran Todić.

Sastanak je organizovan od strane nevladine organizacije "Centar za osnaživanje i razvoj žena" i podržan od strane Misije Ujedinjenih Nacija na Kosovu ( UNMIK).

Tema sastanka je bila poboljšanje međusobne saradnje između relevantnih institucija koje se bave problematikom porodičnog i rodno zasnovanog nasilja. 

Shodno tome, razmenjena su iskustva četiri opštine kroz izlaganje direktora centara za rad i socijalno staranje. Diskutovalo se o kvalitetu rada četiri kordinaciona mehanizma koji se takođe bave ovom temom.

Čelnici četiri opštine sa severa Kosova iz četiri lokalne samouprave, istakli su da će se još ozbiljnije baviti ovom temom, i obećali podršku svih institucija koje čine lanac kordinacionog mehanizma za borbu protiv nasilja. 

Prihvaćen je predlog da se četiri kordinaciona mehanizma sastaju na redovnoj bazi najmanje 2 puta mesečno, s ciljem da se izgrade konkretni mehanizmi koji će za svaku žrtvu porodičnog nasilja pronaći trajno rešenje.

Sastanku je predsedavala zamenica gradonačelnika opštine Severna Mitrovica, Adrijana Hodžić, koja je ujedno i inicijator za instaliranje regionalne sigurne kuće za sve četiri opštine na severu Kosova.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMnasilje u porodiciRadojevićTodićVuletićMilojević
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva