:

:

TV Most

clock

Jul 10, 2020   12:06

0

343

Pandemija koronavirusa odložila realizaciju projekata “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske”

Jedan od najvećih i najznačajnih projekata banjalučkog  Odbora za pomoć Srbima na KiM "Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske" ove godine je odložen do daljnjeg zbog sve teže epidemiološke situacije izazvane koronavirusom.

“Po programu i planu, nakon prvog odlaganja, projekat je trebao biti realizovan od 21 do 29. Avgusta. Međutim, sadašnja situacija, koja se od strane stručnjaka najavljuje nije obećavajuća i zbog toga odlažemo do daljnjeg ovaj značajan i veliki projekat deveti po redu započet još 2012.godine”, naveo je u saopštenju predsednik Odbora Milorad Arlov.

Ove godine projekat je trebao biti najmasovniji do sad.  Sa Kosova i Metohije, u 21 lokalnu zajednicu trebalo je doći preko 1100 gostiju na sedmodnevni boravak.

“Ako hoteli budu radili i bude zadovoljavajuća zdravstvena bezbednost putovanja  i hotelskog smeštaja  planiramo krajem avgusta dolazak dece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja "Podrži me" u Prijedor na  nekoliko dana, a to sve zavisi od situacije kakva bude  22.avgusta. Možda se stvore uslovi da u nekom manjem obimu do kraja godine organizujemo dolazak i druge dece sa Kosova i Metohije”, naveo je Arlov.

On je dodao da će se za narednu godinu odrediti novi termin realizacije projekta.

“Kao i svih godina do sad radićemo u dogovoru sa osnovnim školama  Kosova i Metohije i Republike Srpske, lokalnim zajednicama i svim navedenim institucijama Republike Srpske i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju”, stoji u saopštenju.

Arlov je naglasio da se “humanost Odbora,  projekti i pomoć srpskom narodu i deci na Kosmetu bez obzira na situaciju nastavljaju”.

“Na jesen ćemo pokrenuti akciju za njih da ih obradujemo nikoljdanskim, božićnim i novogodišnjim paketićima kao i akciju za nastavak izgradnje Dnevnog centra"Podrži me-9 januar" u Kosovskoj Mitrovici, najveći projekat našeg Odbora, čiji je zavšetak pandemija odložila, ali verujemo i sigurni smo da ćemo centar zavšiti do kraja ove godine”, ocenio je predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM, Milorad Arlov 

Izvor: TV Most

KiMSpojimo decu KiM i Republike SrpskeArlovPodrži me
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva