:

:

TV Most

clock

Oktobar 08, 2021   18:31

0

124

Petković: Priština ponovo izaziva nestabilnost i diže tenzije

Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije izjavio je da je Priština, uvođenjem nekakvih antidamping mera, danas ponovo posegnula za jednostranim potezima kojima direktno potkopava svaki potencijal regionalne saradnje i zatvara se za svaku takvu inicijativu koja je oličena i u ideji "Otvoreni Balkan".

“Više je nego jasna intencija Prištine da ponovo ograniči slobodan protok robe i usluga zarad jednokratnih političkih ciljeva. Uvođenjem nekakvih antidamping mera, Priština pokušava da izazove novu nestabilnost i podigne tenzije na terenu. Po pravilu, u svakom finišu predizborne kampanje Priština poseže za merama koje su uperene protiv Srba i zvaničnog Beograda i ova mera se po tome ne razlikuje. Očigledno je da Priština u svemu traži povod za krizu i probleme na terenu”, rekao je Petković za Танјуг.

On je podsetio da je i uvođenje taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije započelo uvođenjem poreza na građevinski materijal.

“To, međutim, nije put da Priština zabašuri katastrofalne rezultate u ekonomiji, kao i probleme u upravljaju pandemijom koronavirusa”, istakao je direktor Kancelarije za KiM.

Ministarstvo industrije privremenih institucija u Prištini odlučilo je danas da uvede zaštitne anti-damping mere na neke proizvode iz centralne Srbije.

To je saopštila ministarka Rozeta Hajdari i dodala da su te mere radi zašstite indistrije i trgovine, preneo je prištinski Zeri.

Kako je objasnila, jedna od mera odnosi se na uvođenje tri evrocenta po kilogramu na uvoz životinjskog koncentrata iz centralne Srbije, a druga takođe tri evrocenta za uvoz jedne jedinice građevinskog bloka.

Izvor: Танјуг

KiMPetkovićKancelarija za KiMOtvoreni Balkan
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva