:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 02, 2021   14:56

0

26

Petković sa igumanijom manastira Pećka Patrijaršija

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je danas u Beogradu sa igumanijom manastira Pećka Patrijaršija, mati Haritinom.

Petković je igumaniji Haritini preneo brigu Kancelarije i svoju lično za zaštitu verske i kulturne baštine na KiM i istakao projekte koje Kancelarija sprovodi na  njihovoj obnovi, promociji i zaštiti.

Tokom iskrenog i otvorenog razgovora, Petković se sa mati Haritinom dotakao i pitanja bezbednosti sestrinstva Pećke Patrijaršije i izazovima sa kojima se one svakodnevno susreću.

Direktor je igumaniji Haritini čestitao izbor novog patrijarha, njegove svetosti gospodina Porfirija pod čijom upravom je i stavropigijalni manastir Pećka Patrijaršija, duhovno sedište srpskih patrijarha.

Njih dvoje razgovarali su i o epidemiološkoj situaciji na Kosovu i Metohiji i na koji način Kancelarija može da pomogne u odgovoru na posledice pandemije virusa Kovid 19.

Sastanku u Palati „Srbija“ prisustvovao je i dr Dušan Jovović, pomoćnik direktora zadužen za brigu o kulturnom nasleđu i saradnju sa SPC, navodi se u saopštenju.

Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?