:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Novembar 22, 2023   18:44

0

347

Petković sa predstavnicima Srba sa KiM o političko-bezbednosnoj situaciji i neophodnosti da se sačuva mir

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sa svojim timom održao je večeras sastanak u Raški sa političkim i institucionalnim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije, sa kojima je razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji u pokrajini, kao i nephodnosti da sačuvamo mir i stabilnost zarad opstanka i ostanka srpskog naroda na KiM.

Kako se navodi u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju, posebno se razgovaralo o teškoj situaciji i položaju Srba severno i južno od Ibra i ugrožavanju njihovih osnovnih ljudskih prava, usled institucionalnog nasilja, progona i brojnih eskalatornih poteza koje svakodnevno pokreće Aljbin Kurti i vlast u Prištini.

Petković je sa predstavnicima srpskog naroda sa KiM razgovarao i o zabrani Prištine da se na prostoru pokrajine organizuje glasanje na izborima zakazanim za 17. decembar 2023. godine, čime se Srbima direktno krše sva garantovana prava.

Predstavnici Srba sa Kosova i Metohije preneli su direktoru Kancelarije za KiM da je važno omogućiti srpskom narodu da iskoristi svoje pravo glasa. S tim u vezi, na sastanku je razgovarano o daljim koracima kako da se Srbima s KiM omogući da iskoriste svoje građansko pravo da glasaju 17. decembra 2023. godine.

Foto: TV Most

Takođe, direktor Petković je izvestio Srbe sa KiM o poslednjoj rundi dijaloga u Briselu i razgovorima koji su pokrenuti o izradi Statuta Zajednice srpskih opština, kao i svim ostalim pitanjima o kojima Beograd pregovara sa Prištinom u okviru Dijaloga.

Na sastanku je razgovarano i novčanoj pomoći, radnim mestima i daljim značajnim ulaganjima države Srbije na prostor Kosova i Metohije, kao i pokušajima Prištine da zabrani infrastrukturne i stambene projekte kao i različite vidove socijalne pomoći namenjene najugroženijem stanovništvu.

Foto: TV Most

Na sastanku je zaključeno da će država Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nastaviti da snažnim političkim i ekonomskim merama pomaže i bori se za interese srpskog naroda u južnoj srpskoj pokrajini.

Izvor: TV Most, Saopštenje

Petar PetkovićRaška
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva