:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2024   9:51

0

98

Petković: U Briselu u utorak razgovori na tehničkom nivou o ZSO i dinaru

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković najavio je da sutra putuje u Brisel gde će se u utorak održati razgovori na tehničkom nivou, na kojima će biti reči o svim pitanjima važnim za deeskalaciju situacije, ukljujučujući formiranje Zajednice srpskih opština ali i zabranu upotrebu dinara na KiM.

"Tema je svakako ZSO, kao prva i osnovna tema, ali i druga važna pitanja za deeskalaciju, a u okviru njih pre svega pitanje dinara i zabrana Srbima da primaju plate, penzije na Kosovu, i svega što dovodi do humanitarne katastrofe", rekao je Petković za RTS.

Objasnio je da je zbog odluke Prištine da zabrani dinar bilo nužno postaviti mobilne ekspoziture Poštanske štedionice na administrativnim prelazima na šta ukazuje i činjenica da je do sada podignuto više od 90 miliona dinara.

"Probaćemo i učiniti sve što je do nas da se ponovo uspostavi platni promet i vrati isplata plata i penzija na Kosovu i Metohiji", kazao je Petković.

On je podsetio da se danas navršava 20 godina od martovskog pogroma nad Srbima na KiM kao i da Priština nastavlja sa pokušajima proterivanja srpskog naroda kako nasiljem, tako i ukidanjem dinara kao sredstva plaćanja.

Izvor: T a n j u g

Petar PetkovićBrisel
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva