:

:

TV Most

clock

Decembar 12, 2023   18:01

0

159

Petronijević: Navodi BIRN neistiniti, pogoduju onima koji rade na rušenju Srbije

Advokat Goran Petronijević izjavio je danas povodom izveštavanja BIRN-a o njegovom klijentru Milanu Radoičiću, da je reč o apsolutnoj neistini, kao i da takvi navodi pogoduju svima koji zdušno rade na rušenju Srbije.

''Povodom poslednjeg u nizu pominjanja mog klijneta, Milana Radojičića, od strane, kako sebe nazivaju, medijsko-istraživačke agencije BIRN, kao njegov branilac u aktuelnom postupku sam prinuđen da reagujem. Naime, povezivanje gospodina Milana Radoičića sa raznim događajima od strane BIRN-a, predstavlja apsolutnu neistinu'', istakao je Petronijević u pisanoj izjavi. 

Dodao je da je ovakva kampanja u medijima očigledno sračunata u cilju  rušenja kredibiliteta Milana Radoičića i njegovog bezuslovnog priznanja u vezi sa događajima od 24. septembra. 

''Takođe, ovakva vrsta kampanje pogoduje svima onima koji zdušno rade na rušenju Srbije, počev od prištinskog Kurtijevog režima, pa do njihovih sponzora. Privikavanje srpske javnosti na dežurnog krivca Milana Radoičića, predstavlja jednu vrstu ozbiljnog i namernog dezinformisanja sa krajnjim ciljem kriminalizacije njega lično i svega onoga što je Milan Radoičić za svoje snarodnike na Kosovu i Metohiji uradio'', poručio je Petronijević.

Istakao je i da izveštavanje srpske javnosti na ovaj način, kako to nažalost čini BIRN, suprotno je i novinarskom kodeksu a i krivično kažnjivo. 

''Ukoliko neko ima saznanje da je neko lice izvršilo krivično delo, onda je u obavezi da to sa svim dokazima preda nadležnim organima, a nikako da bez bilo kakvih dokaza proizvolno i neprofesionalno iznosi u javnost'', naglasio je Petronijević

BIRN je ranije danas objavio da je tokom proteklih godinu i po dana kosovska policija otkrila 11 laboratorija za uzgoj marihuane na severu Kosova i da su navodno, prema tvrdnjama kosovske policije, osobe uhvaćene u tom nelegalnom poslu bile povezane sa Milanom Radoičićem.

Izvor: T a n j u g

KiMPetronijevićRadoičićBIRN
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva