:

:

TV Most

clock

Decembar 04, 2019   15:33

0

121

Polovina stanovništva na Kosovu i Metohiji se ne oseća bezbedno

Polovina stanovništva na kosovskoj teritoriji se ne oseća bezbedno, pokazalo je istraživanje UNDP-a sprovedeno u ovoj godini, rekao je danas zamenik ambasadora OEBS na KiM, Kilan Vahl i ukazao da je reč o onima u urbanim sredinama.

Vahl je na konferenciji opštinskih veća za bezbednost, kojoj su prisustvovali i pojedini gradonačelnici, rekao da mu je zanimljivo to što se prema tom istraživanju 53 odsto stanovništva u ruralnim područjima oseća sigurnije nego u urbanim sredinama.

To, prema njegovim rečima, znači da se polovina stanovništva u urbanim područjima ne oseća bezbedno i to je pokazatelj bezbednosti koji, kako je rekao, treba ozbiljno shvatiti.

Vahl je, prenela je prištinska Koha, bio kritičan prema centralnim institucijama, koje kažu da i pored podrške OEBS-a nije postignut napredak.

Podsetio je da je pre godinu dana šef misije OEBS-a na Kosovu, izneo preporuke i tačke koje bi trebalo poštovati.

"Ali dozvolite mi da budem direktniji i kritičniji, uprkos našoj stalnoj podršci, institucije koje su u to uključene nisu učinile mnogo. Prilikom pripreme za ovaj događaj kada smo sagledali prošlogodišnje stavove i mere, moramo kritički uočiti da slični nedostaci i dalje postoje. Pravni okvir još nije pravilno istražen, nedostaje budžet KBS za projekte vezane za bezbednost, što je ometalo napredak", rekao je Vahl.

Izvor: Танјуг

KiMbezbednost
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva