:

:

TV Most

clock

Februar 23, 2019   19:03

0

253

Popović: Turizam pokretač opštinskog razvoja

Turistička organizacija Gračanice (TOG) predstavlja turističke potencijale opštine Gračanica na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu. Štand ove organizacije obišao je predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović.
 

U cilju prezentacije turističke ponude opštine Gračanica, TOG učestvuje na 41. Međunarodnom sajmu turizma koji se u Beogradu održava od 21. do 24. februara.

I ove godine TOG predstavlja celokupnu ponudu naše opštine, a akcent je kao i do sada stavljen na najveće atrakcije – manastir Gračanicu i arheološko nalazište Ulpijana, a od manifestacija – Međunarodni festival srednjovekovnih veština i zanata „Štit“.

Štand TOG-a je, sa svojim saradnicima, obišao predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović, koji je tom prilikom istakao da u lokalnim planovima razvoj turizma zauzima važno mesto.

„Opština Gračanica je ulagala i ulagaće u turizam jer tu granu prepoznajemo kao jednog od pokretača ekonomskog razvoja. Poštovanje tradicije, negovanje običaja, kulturni satržaji su dokazi da imamo potencijala za razvoj turizma i Gračanicu je zato prošle godine obišlo desetine hiljada ljudi“, kazao je Popović.

Direktor TOG-a Boban Petrović kaže da je prezadovoljan posetom štanda i ističe da će i ove godine ostvariti saradnju sa mnogim Turističkim organizacijama.

„Veliko interesovanje izazvali su prikazi viteških borbi, koje su najava srednjovekovnog festivala „Štit“, koji je međunarodnog karaktera i koji iz godine u godinu privlači veći broj turista i posetilaca. Danas smo imali prezentaciju kompletne ponude i u svrhu promocije za sajam smo pripremili nekoliko brošura i nekoliko vrsta flajera, novo izdanje turističkog vodiča Gračanice i kalendar manifestacija za 2019. godinu kojim se promoviše ono što opština Gračanica nudi“, kazao je Petrović.

Petrović ističe da TOG beleži rezultate zahvaljujući podršci koju opština Gračanica pruža u organizaciji festivala i promotivnih kampanja Gračanice kao turističke destinacije.

Izvor: Radio Gračanica

gračanicapopovićturizam
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva