:

:

TV Most

Foto: Fejsbuk / NPP

clock

Februar 04, 2020   8:40

0

621

Predstava “Krv crvenog petla” premijerno izvedena u Gračanici

Predstava “Krv crvenog petla” u koprodukciji  Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Niš, izvedena je sinoć na velikoj sceni Doma kulture u Gračanici.

Predstava je rađena po tekstu Miloša Latinovića u režiji Jovane Tomić, a na sceni su je oživeli glumci Marko Pavlovski, Katarina Mitić Pavlović i Nebojša Đorđević.

Glumci kažu da je bilo teško ali i uzbudljivo predstaviti ovaj komad publici, jer je publika  na samo korak od glumaca, na sceni sa njima, čak je na kraju zabeležena i kratka interakcija.

“Prvi put radim ovu vrstu predstave i ovaj pristup igri, tako da mi je bilo beskrajno uzbudljivo. Uloga Laure je dosta teška i potpuna suprotnost meni, jer sve to što ona proživljava je jako daleko od mog dosadašnjeg iskustva”, istakla je, u izjavi za RTV Gračanica, glumica Katarina Mitić Pavlović.

Večerašnja predstava bila je specifična jer se radi o psihološkom trileru, koji prati narativ glavne junakinje Laure i sve što se dešavalo, dešavalo se upravo na sceni u kamernoj, intimnoj atmosferi, skučenom prostoru u kom su zajedno i glumci i publika, u dvostrukom protoku vremena. Sve to sprovedeno je zahvaljujući režiserki Jovani Tomić.

“Jovana je prepoznatljiva po toj svojoj rediteljskoj estetici i zato smatram da je posebna jer ima svoje viđenje pozorišta, scene i teksta koji radi, i mi smo iz tog razloga toliko uživali radeći ovu predstavu”, kazao je glumac Marko Pavlovski, koji je u predstavi glumio Hozea-barmena, koji je voleo i svake večeri u šest željno iščekivao Lauru i slušao njene ispovesti.

“Moja uloga je bila dosta zahtevna, jer sam konstanto u nekim grčevima i pokretima, ali kada se sve to uvežba i usvoji to postane deo tebe, bar se nadam da sam tako i doneo ulogu”, istakao je Pavlovski.

Predstava “Krv crvenog petla” premijerno je bila igrana u Narodnom pozorištu u Nišu krajem decembra prošle godine, večeras u Gračanici, a u planu je i Beogradska premijera, kao i festivalska gostovanja.

"Publika je i u Nišu i u Gračanici odlično prihvatila predstavu, što nas jako raduje", kazao je glumac Nebojša Đorđević.

“Utisci nakon predstave su sjajni zato što je drugačije osmišljen prostor na kome smo igrali u Nišu. Publika je bila mnogo bliže tako da smo time dobili tu intimnu, kamernu scenu i zato nam je bilo inspirativno i drugačije za igranje”, kazao je Đorđević.

Broj mesta je bio ograničen jer je i publika bila smeštena na sceni, a prisutni su svoje zadovoljstvo ovim komadom iskazali gromoglasnim aplauzom.

Izvor: RTV Gračanica

Krv crvenog petlaNarodno pozorište PrištinapredstavaGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva