:

:

TV Most

clock

Decembar 10, 2019   18:00

0

159

Prištinski mediji dobili optužnicu za ubistvo Ivanovića pre advokata

Prištinski portal Gazeta Express objavio je navodnu optužnicu protiv osumnjičenih za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića, a za danas su najavili i izjavu zaštićenog svedoka.

Portal je objavio fotografije navodne optužnice i deo njenog sadržaja.

Prema toj optužnici, prvoosumnjičeni Nedeljko Spasojević, bivši policajac, svojim postupcima olakšao je i obezbedio put osumnjičenima nakon izvršenja ubistva.

Policajci Žarko Jovanović i Dragiša Marković dozvolili su, kako se navodi, da se oštete mogući dokazi koji su se našli na licu mesta onog dana kada je Oliver Ivanović ubijen.

Policajac Rade Basara je sarađivao sa "zločinačkom grupom" koju je organizovao Milan Radoičić, od koje je dobio naređenje da prikrije i eliminiše sve dokaze i da se zločin nikada ne rasvetli.

Marko Rošić je, kako se navodi, pratio Ivanovića, a u njegovom džipu su nađeni dokazi.

Oliverova sekretarica Silvana Arsović se sumnjiči da je pomogla izvršiocima jer je znala da su kamere ispred stranke nasilno isključene i tako im olakšala da ih ne snime tokom ubistva, tvrdi prištinski list.

Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je 2. decembra optužnicu protiv šest osoba - Nedeljka Spasojevića, Marka Rošića, Dragiše Markovića, Žarka Jovanovića, Radeta Basare i Silvane Arsović, koji se terete za umešanost u ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića 16. januara 2018. godine.

Spasojević i Rošić su u pritvoru od hapšenja u novembru prošle godine, Basara od oktobra ove godine, dok se ostali brane sa slobode.

Rošićev advokat: Sutra idem za Prištinu, probaću da dobijem optužnicu

Advokat Mahmut Haljimi, izjavio je da će sutra u Prištini pokušati da dobije optužnicu, u vezi slučaja ubistva lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, i da je ljut na tužioca jer su do optužnice pre stigli novinari nego odbrana.

Haljimi, branilac Marka Rošića, jednog od osumnjičenih za umešanost u ubistvo Ivanovića, rekao je da optužnicu još nije dobio i da zbog toga ne može da govori o njoj.

"Sutra idem za Prištinu, probaću da dobijem optužnicu", rekao je Haljimi za Kosovo onlajn i istakao da nema razloga da ne veruje u istinitost navoda pojedinih medija koji su pre advokata došli u posed optužnice.

Izvor: Танјуг

KiMRošićHaljimioptužnicaubistvo Olivera Ivanovića
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva