Profesori Medicinskog fakulteta PU pridružuju se svojim kolegama u KBC Kosovska Mitrovica

:

:

TV Most

clock

April 09, 2020   7:48

0

150

Profesori Medicinskog fakulteta PU pridružuju se svojim kolegama u KBC Kosovska Mitrovica

Na inicijativu Kriznog štaba Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica za suzbijanje pandemije Kovid-a 19 i zahteva Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije lekari, profesori sa Medicinskog fakulteta Priština biće deo tima lekara Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici .

Kao ispomoć i stručna pomoć svojim kolegama u Kosovskoj Mitrovici u narednom periodu radiće profesori, specijalisti za infektivne bolesti Prof.dr Radoslav Katanić, šef katedre za infektologiju i dermatovenerologiju , Prof dr Nataša Katanić, redovni profesor na katedri  i asistent na Katedri za preventivnu medicinu Dr Marija Milić, epidemilog.

"Beskrajnu zahvalnost dugujemo potvrđenim stručnjacima iz svojih oblasti, a pre svega velikim humanistima koji su se odazvali i koji će se zajedno sa nama boriti za zdravlje naših sugrađana. Oni će biti deo zdravstvenog osoblja Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, a pomagaće i u KBC-u u Gračanici i bolnici u Pasjanu. Oni su sinoć stigli u Kosovsku Mitrovicu, a već danas se pridružuju svojim kolegama i kreću sa radom", rekao je predsednik Pirvremenog organa i Kriznog štaba u Kosovskoj Mitrovici Aleksandar Spirić.

Spirić je istakao da veruje da će zajedničkim snagama, a pre svega uz disciplinu samih građana da ostanu u svojim domovima i svesrdnu pomoć lekara, podršku Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, Kosovska Mitrovica pobediti koronavirus.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSpirićKrizni štabMedicinski fakultet PUKosovska Mitrovicakoronavirus
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva