:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Oktobar 20, 2019   11:54

0

284

PS i DSK: Vlada će imati 12 ministarstava

Da nova kosovska vlada ne treba da ima više od 12 ministarstava u načelu su se složili Pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova ali još uvek nije precizirano kome će koje ministarstvo pripasti.

Poslanica Pokreta Samoopredeljenje Albulena Hadžiu kaže za Ekononia Online da nije razgovarano o tome koja ministarstva trebaju pripadati PS a koja DSK, piše Gazeta ekspres.

„ U principu smo se složili da ne bude više od 12 ministarstava. Na prvom sastanku nije bilo protivljenja, ali ja bih nazvala spekulacijama sve ono što je bilo u medijima, jer nikada nismo dobili zahtev od DSK da dobiju 7 ministarstava” rekla je ona i dodala da” na Kosovu postoje nevećinske zajednice  i zato će poštovati ovu ustavnu odredbu ".

Ideju o smanjenja vlade podržavaju i politički analitičari na Kosovu.

Stručnjak za politička pitanja Armend Muja kaže da je Kosovo u prošlosti imalo jednu od najvećih vlada u regionu, nazvavši je  "kineskom vladom" i da je smanjenje broja na 12 ministarstava povratak u normalu.

Muja je svestan da će “smanjenjem nekih vladinih službi mnogi ljudi ostati bez posla, ali to ne bi trebalo smatrati problemom”, jer su, kako je rekao “mnogi odani politici”.

Haradinajeva vlada smatra se najvećom  koju je ikada imalo Kosovo sa 21 ministarstvom i sa blizu 80 zamenika ministara, čime je postala najveća  na Balkanu.

Ta vlada ostaće upamćena i po najvećem povećanju plata za sebe .

Izvor: Kosovo online/Gazeta express

KiMSamoopredeljenjeDSKministarstva
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva