Pucnjava u ruskom koledžu, poginule dve osobe

:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Novembar 14, 2019   8:37

0

75

Pucnjava u ruskom koledžu, poginule dve osobe

U pucnjavi na građevinskom koledžu u Blagoveščensku poginule su dve osobe, dok su tri povređene, saopštila je pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova Amurske oblasti.

Policija je saopštila da je mladić dotrčao do patrolne policije koja se nalazila u blizini i saopštio da je nepoznata osoba otvorila vatru kod koledža.

„Kada su se inspektori popeli na drugi sprat škole, videli su čoveka sa oružjem. On je pucao na inspektore, policajci su odgovorili. Prestupnik je bio blokiran u amfiteatru“, saopštili su u policiji.

Napadač je izvršio samoubistvo. 

„Na lice mesta su pronađena tela dvoje mladih ljudi, uključujući čoveka koji je pucao. U incidentu su, preliminarno, povređene i tri osobe“, navodi se u saopštenju.

Studenti i personal koledža su napustili zgradu.

Kako je saopštio Istražni komitet Rusije, vatru je otvorio devetnaestogodišnji student koledža iz lovačkog oružja. Druga osoba koja je poginula je njegov vršnjak, dok su troje - 17, 19 i 20 godina – hospitalizovani. Jedan je u teškom stanju.

Gubernator Vasilij Orlov je naveo da je napadač bio sam. On je izrazio saučešće porodicama postradalih i izjavio da će vlasti pružiti svu potrebnu pomoć.

Prema preliminarnim podacima, razlog za pucnjavu je mogao biti konflikt među vršnjacima. Student poljoprivrednog koledža, koji se nalazi pored građevinskog, rekao je Sputnjiku da je student koji je otvorio vatru bio maltretiran.

„U grupi su ga maltretirali... On je počeo da puca na ulici“, izjavio je sagovornik agencije koji je imao poznanike koji su znali napadača.

On je dodao da su zbog pucnjave studenti agrarnog koledža evakuisali.

Trenutno se na licu mesta nalazi policija, hitna pomoć i vatrogasci.

Izvor: Sputnjik

RusijakoledžpucnjavaAmurska oblast
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva