:

:

TV Most

Foto: Radio Kontakt plus

clock

Novembar 30, 2021   12:29

0

227

Radojević položio zakletvu, Nemanja Biševac predsednik SO Severna Mitrovica

Gradonačelnik Severne Mitrovice Milan Radojević i odbornici u Skupštini opštine, položili su danas svečanu zakletvu. Za predsednika Skupštine imenovan je Nemanja Biševac iz Srpske liste, dok je na mesto potpredsednika postavljen odbornik iz redova Građanske inicijative “Mitrovica”, Skender Sadiku. Funkciju zamenika gradonačelnika ponovo će obavljati Adrijana Hodžić.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Milan Radojević, izrazio je zahvalnost građanima opštine Severna Mitrovica koji su izašli na izbore i time, kako je naveo, pokazali ogromnu odgovornost, a odbornicima poručio da od njih očekuje da budu na usluzi svim građanima. 

„Kao gradonačelnik, trudiću se da budem na usluzi svim našim građanima kojima je pomoć potrebna. Isto to očekujem i od vas – da zajedno pravimo prioritete, da zajedničkim zalaganjem radimo na njihovoj realizaciji.“ 

Dodaje da će se boriti za prava svih građana, bez obzira na etničku pripadnost, uz napomenu da su to i temelji Srpske liste „koje ćemo nastaviti da sprovodimo i ubuduće“

„Borićemo se za slobodu govora, slobodu kretanja, borićemo se za nove infrastrukturne i građevinske poduhvate, borićemo se za ulaganje u zdravstvo i obrazovanje, ali isto tako ne zaboravite da glasovi građana nas obavezuju da se borimo i za osnivanje Zajednice srpskih opština, koja nikoga ne ugrožava, ali garantuje sve prethodno navedeno“, poručio je Radojević.

Novi odbornici SO Severna Mitrovica koji su danas položili zakletvu su: Ivan Zaporožac, Dušan Dimitrijević, Ivana Rakić, Jovana Stanković, Biljana Vukićević, Gordana Savić, Siniša Lazić, Nebojša Milanović, Ivan Virijević, Biljana Vidosavljević, Dejan Gurešić, Miodrag Ralić, Dragiša Maksimović, Danica Radomirović i Fljutura Hamzi Azemi.

Aleksandar Spirić dao je ostavku na odborničko mesto u SO Severna Mitrovica, kao i Milan Radojević zbog izbora na mesto gradonačelnika.

Današnjoj konstitutivnoj sednici prisustvovalo je 17 odbornika.

Uz odbornike Skupštine opštine Severna Mitrovica, polaganju zakletve prisustvovao je potrpedsednik Srpske liste Igor Simić, kao i predstavnici Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Na lokalnim izborima, održanim 17 oktobra, Srpska lista je u Severnoj Mitrovici osvojila 17 odborničkih mesta, dok su dva pripala Građanskoj inicijativi „Mitrovica”.

Izvor: Radio Kontakt Plus; Foto: Radio Kontakt Plus

KiMSO Severna Mitrovica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva