:

:

TV Most

Foto: Rojters

clock

Maj 16, 2020   19:08

0

193

Regionalna komanda KFOR-Istok dostavlja pomoć zajednicama na Kosovu i Metohiji

Pripadnici regionalne komande Kfor-Istok predvođeni SAD pomogli su Crvenom krstu KiM isporukom brašna i dezinfekcijskih materijala lokalnim zajednicama.

Ukupno osam tona brašna i alkohola za dezinfekciju distribuirano je osnovnoj školi u Suvom Dolu, Domu zdravlja u Ugljaru i ustanovi Crvenog krsta u Gračanici, a zahtev je uputio grčki tim za vezu i nadgledanje (LMT) koji je brzo delovao da bi koordinirao isporuku, saopštio je Kfor.

"Srećni smo što možemo pomoći u isporuci ovih neophodnih potrepština. Primarna misija Regionalne komande Istok je da doprinese sigurnosti i bezbednosti područja i slobodi kretanja za sve građane Kosova u skladu sa Kforovim mandatom od UN, ali je čast pomoći institucijama na Kosovu* u ovim izazovnim vremenima", rekao je američki pukovnik Erik Rajli, komandant Regionalne komande Kfora Istok.

Timovi za vezu i nadgledanje redovno komuniciraju sa liderima zajednica na KiM da bi obezbedili sigurnost i bezbednost članova zajednice i ojačali pozitivne odnose između kosovskih zajednica i operacija predvođenih NATO-om.

Izvor: Танјуг

KiMKFORpomoć
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva