:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2019   10:59

0

350

Republika Srpska za dečji osmeh na Kosovu i Metohiji

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske i ove godine od polovine oktobra do 31 decembra preko osnovnih i srednjih škola Republike Srpske sprovodi humanitarnu akciju "Za dečji osmeh na Kosovu i Metohiji".

"Želimo da u januarau 2020.godine za božićne i novogodišnje praznike obradujemo mališane na Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju Odbora.

Svim osnovnim i srednjim školama Republike Srpske prosleđen je dopis kako bi podržali ovu akciju i obradovali vršnjake na KiM.

"Posebno zadovoljstvo pričinjava činjenica što je našu akciju i ove godine prepoznalo i dopisom osnovnim i srednjim školama podržalo ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske i ministrica Natalija Trivić", navodi se u saopštenju.

U akciju su se već uključile dve osnovne škole - "Ivo Andrić" Prnjavor i "Jovan Dučić" Bijeljina i pozvale i druge škole da im se priključe.

Ove godine Odbor sprovodi ovu humanitarnu akciju i pomaže u izgradnji i opremanju Dnevnog centra"Podrži me-9 januar" za 140 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju iz Udruženja roditelja"Podrži me" iz Kosovske Mitrovice.

"Ovaj centar je projekat našeg Odbora i prvi je ovakvog tipa na Kosovu i Metohiji koji želimo naredne 2020.godine da damo na korištenje ovoj deci i mladima i da bude njihova druga kuća.
Ovaj centar imaće još veći značaj i toplinu kad ga izgradimo i opremimo u čemu su učestvovali između ostalih i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske", navodi se u saopštenju Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Izvor: TV Most, saopištenje

KiMOdbor za pomoć Srbima na KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva