:

:

TV Most

clock

Novembar 28, 2023   14:51

0

83

RIK: Proglašene liste Jovanovića i Ruske stranke, odbijena Pavla Bihalija

Republička izborna komisija proglasila je danas izborne liste "Čedomir Jovanović - Mora drugčije" i "Ruska stranka - Slobodan Nikolić", dok je lista "Ruski manjinski savez - Pavle Bihali Gavrin - Hristos Aleksopulos" odbijena.

Za listu "Čedomir Jovanović - Mora drugačije" RIK je utvrdio da je blagovremeno otklonila nedostatak i dostavila još 573 od potrebnih 283 pravno valjanih potpisa podrške građana koji su nedostajali.

Na taj način su se stekli uslovi za proglašenje te liste kandidata za predstojeće parlamentarne izbore. 

RIK je proglasio i listu "Ruska stranka - Slobodan Nikolić", čijem je podnosiocu naloženo da u roku od 48 sati ukloni nedostatak odnosno dostavi najmanje nedostajućih 186 pravno valjanih izjava podrške glasača. 

Utvrđeno je da je predato 397 pravno valjanih potpisa, pa su se stekli uslovi za proglašenje i ove liste.

Komisija je na današnjoj sednici odbila da proglasi listu "Ruski manjinski savez - Pavle Bihali Gavrin - Hristos Aleksopulos", koju čine Srpsko-ruska partija Vukovi i Srpsko-grčki pokret.

Utvrđeno je i da drugi na listi Pavle Bihali nije upisan u jedinstveni birački spisak u Srbiji.

Obrazloženo je i da lista nema dovoljan broj pravno validnih potpisa podrške građana, odnosno da 2.964 potpisa, od predatih 5.231, koji su navodno overeni u GU Vranje ne poseduju dokumentaciju u toj upravi odnosno dokaz o overi. 

Utvrđeno je da su pravno valjani samo potpisi podrške overeni u opštinskoj upravi Novi Beograd, i da je broj pravno valjanih potpisa podrške listi 1.507 što nije dovoljno za proglašenje liste.

Izvor: T a n j u g

RIKizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva