:

:

TV Most

clock

Novembar 04, 2023   8:05

0

91

RIK usvojio odluke u vezi sa izborima 17. decembra

Republička izborna komisija (RIK) je na današnjoj sednici usvojila pet odluka, koje se pored ostalog odnose na praćenje rada RIK-a, rokovnike za vršenje izbornih radnji u postupku izbora narodnih poslanika na izborima 17. decembra i formiranje izbornih komisija u jedinicama lokalne samouprave.

Komisija je na 11. sednici po redu jednoglasno usvojila odluku o obrascima za podnošenje prijave za posmatranje rada organa za sprovođenje izbora za narodne poslanike Narodne skupštine raspisanih za 17. decembar.

Ova odluka se odnosi kako na praćenje rada RIK-a, lokalnih izbornih komisija, kao i na rad biračkih odbora tokom izbornog dana.

RIK je jednoglasno usvojio i rokovnike za vršenje izbornih radnji u postupku izbora narodnih poslanika Narodne skupštine, zatim odluku o određivanju jedinica lokalne samouprave u kojima će RIK obrazovati lokalne izborne komisije u stalnom sastavu za sprovođenje izbora, kao i odluku o sastavu i radu izborne komisije jedinica lokalne samouprave prilikom istovremenog održavanja izbora za narodne poslanike i izbora za odbornike skupština jedinica lokalnih samouprava.

Peta tačka dnevnog reda RIK-a bila je donošenje finansijskih odluka vezanih za rad RIK-a i sprovođenje izbora, koja je takođe usvojena jednoglasno.

Sednici je prisustvovalo 17 članova RIK-a, a sednicom je predsedavao predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

RIKizbori
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva