:

:

TV Most

Foto: Agencija Anadolija

clock

Decembar 02, 2019   10:04

0

197

Sastanak DSK i Samoopredeljenja, očekuje se dogovor o vladi

Lideri Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova Аljbin Kurti i Isa Mustafa, nakon višednevnih pregovora, trebalo bi danas da postave temelje za novu vladu koja će pored premijera i potpredsednika vlade imati 12 ministarstava, prenosi Zeri.

Izvori Zerija koji su potvrdili današnji sastanak nisu želeli da daju više detalja o podeli pozicija, ali su rekli da su uvereni da je koalicioni dogovor vrlo blizu.

Međutim, postoje poznavaoci političkih prilka koji su drugačijeg mišljenja i koji sumnjaju da bi danas mogao da bude postignut dogovor, budući da je “tačka spoticanja” dve partije pitanje predsednika.

Obe stranke su najavile zajednički program ali još nisu objavile njegov sadržaj, piše Koha ukazujući da su te partije suprotstavljenih svojim političkim orijentacija, imajući u vidu da je DSK stranka desne orijentacije, a Samoopredeljenje leve.

Tokom izborne kampanje, kada su predstavljani stranački programi, bile su evidentne i razlike u ekonomskim pitanjima.

Pojedini predstavnici civilnog društva ukazuju da je nova koalicija već počela da “vlada” na netransparentan način.

Predstavnik Instituta za pravo Kosova Ehat Miftaraj, rekao je da je vladajuća koalicija odabrala najgori mogući način za komunikaciju sa javnošću i civilnim društvom.

“Samoopredeljenja i DSK su obećali, tokom izborne kampanje, da će biti transparentni i odgovorni prema javnosti. Iako su nam, poslednih dana, predstavnici obe stranke rekli da su uskladili plan i program, javnost još nje upoznata šta taj program obuhvata”, rekao je Miftaraj.

Izvor: Kosovo Onlajn

SamoopredeljenjeDSKAljbin KurtiIsa MustafaKoasovska vlada
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva