:

:

TV Most

clock

Mart 04, 2020   15:26

0

124

Serijal „Hajde da se igramo“ podseća na davno zaboravljene dečije igre

Projekat „Hajde da se igramo“ koji sprovodi medijsko kulturno udruženje „Litera“ iz Gračanice ima za cilj da kroz podsećanje na davno zaboravljene igre bar malo udalji decu od telefona i interneta.

Radmila Miljković, ispred udruženja „Litera“ istakla je, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica, da deca danas provode previše vremena uz svoje telefone i na društvenim mrežama da su zbog toga zaboravila i da se igraju.

„To je serijal od pet epizoda i to je prvi projekat našeg Udruženja, koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja. Kroz TV serijal „Hajde da se igramo“ hteli smo da oživimo igre kojih smo se mi igrali kao deca i time zainteresujemo i upoznamo našu decu, jer su ona toliko okupirana mobilnim telefonima, da je to postao globalni problem današnjice“, istakla je Miljković i dodala da je cilj ovog projekta prilično ostvaren samim tim što su se i deca na snimanju zabavljala u igri i danas se sa svojim drugarima igraju tih igara.

Serijal je emitovan na ovdašnjim lokalnim televizijama. U snimanju su učestvovala deca, kao i glumci Narodnog pozorišta Priština, koji su kazivali poruke deci pri tom naglasivši koliko je bitno da deca budu fizički aktivna i usvajaju zdrave životne navike.

„Udruženje očekuje odgovor od Ministarstva, od koga zavisi da li će biti nastavljeno snimanje ovog serijala, a biće i nekih novina“, kazala je Radmila Miljković.

Udruženje „Litera“ osnovano je prošle godine, a bavi se dečijim pravima, marginalizovanim grupama, kulturom, obrazovanjem i medijima.

Izvor: RTV Gračanica

KiMHajde da se igramoGračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva