:

:

TV Most

Foto: Sputnjik

clock

Jun 13, 2023   15:39

0

80

Sijarto: Mađarska smatra da se dijalog sa Rusijom mora nastaviti

Mađarska i dalje smatra neophodnim da se očuvaju kanali komunikacije sa Rusijom kako bi se nastavilo sa traganjem za putevima mirnog rešenja krize u Ukrajini, izjavio je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto i dodao da ostaje u kontaktu sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom.

"Glavno pitanje trenutno je kako postići mir u Ukrajini. Da bismo to ostvarili neophodno je održati otvorene kanale komunikacije. Ako bismo prestali da komuniciramo izgubili bismo nadu u postizanje mira. Smatramo da kanali komunikacije sa Rusijom moraju ostati otvoreni", rekao je Sijarto intervju za TV Frans LCI, prenosi TASS.

On je istakao da je Sergej Lavrov imao kratak sastanak sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom na marginama samita ministara spoljnih poslova G20 početkom marta u Nju Delhiju.

"Ja nastavljam dijalog sa gospodinom Lavrovom, jer, ako prestanemo da razgovaramo, onda ćemo izgubiti nadu u mir", istakao je Sijarto i izrazio uverenje da ukrajinski sukob "neće biti okončan na bojnom polju jer može da se završi samo za pregovaračkim stolom".

Izvor: T a n j u g

Peter SijartoSergej lavrovRusijaMađarska
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva