:

:

TV Most

clock

Septembar 28, 2022   14:41

0

153

Skupština opštine Gračanica jednoglasno usvojila budžet

Skupština opštine Gračanica jednoglasno je, na danas održanoj petoj vanrednoj sednici, usvojila Predlog budžeta opštine za period 2023-2025. godinu.

Predsedavajući Milan Dimitrijević na početku sednice odbornike je upoznao sa Dnevnim redom, a potom je usvojen zapisnik sa četvrte redovne sednice održane krajem avgusta ove godine.

Odbornici su potom jednoglasno usvojili Nacrt budžeta opštine Gračanica za period 2023-2025. godinu koji je obrazložio direktor opštinskog odeljenja za budžet i finansije Slaviša Ničić. Ničić je objasnio da je reč o Predlogu budžeta za 2023. godinu, kao i projekcijama budžeta za 2024. i 2025. godinu.

Budžet opštine Gračanica za narednu 2023. godinu iznosiće 8.767.352 evra, od čega će za kapitalne projekte biti izdvojeno blizu 3 miliona evra.

„Rok do kada bi trebali da usvojimo i predamo budžet Ministarstvu finansija je 30. septembar. U sklopu predloga nalaze se i detaljne liste kapitalnih projekata“, kazao je Ničić.

U nastavku sednice, odbornici su usvojili i predlog Odluke o razmeni opštinske nepokretne imovine na predlog predsednice opštine Gračanica prof. dr Ljiljane Šubarić, koji je obrazložila direktorica za urbanizam i prostorno planiranje Aleksandra Đekić.

„Predlaže se da deo katastarske parcele u Gračanici u vlasništvu Opštine Gračanica bude u razmeni sa nepokretnom imovinom, odnosno parcelom zvano Ravnište u Čaglavici, koja je proglašena parcelom od javnog interesa“, rekla je Đekić.

Izvor: TV Most, Opština Gračanica; Foto: Opština Gračanica

KiMSO Gračanica
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva