:

:

TV Most

clock

Maj 18, 2023   19:41

0

122

Šole: Sa Vučićem i Kurtijem o potrebi napretka u normalizaciji odnosa

Specijalni savetnik američkog Stejt Departmenta Derek Šole, saopštio je danas da je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o potrebi napretka normalizacije odnosa sa Prištinom, kao i da je o istoj temi razgovarao sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem.

''Dobar razgovor sa predsednikom Vučićem o potrebi napretka normalizacije sa Kosovom. SAD nastavljaju da se zalažu za hitan napredak u vezi sa ZSO (Zajednicom srpskih opština) i povratak kosovskih Srba u lokalne institucije. Naglašeno je da sve strane treba da izbegavaju provokativne poteze na severu'', napisao je Šole na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

On je objavio i tvit u kojem je naveo da je razgovarao sa Kurtijem.

''Dobar razgovor sa premijerom Kurtijem nakon sastanka pregovarača. Naglašeno je da sve strane treba da izbegavaju provokativne akcije na severu. Normalizacija odnosa sa Srbijom putem dijaloga, uz podršku EU i implementacija SZO, otvoriće vrata Kosovu, uključujući i eventualno međusobno priznanje'', napisao je Šole.

Iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, ranije je saopšteno da je Vučić tokom razgovora sa Šoleom istakao da Srbija ostaje privržena politici mira i saradnje u regionu.

Iz Kurtijevog kabineta je saopšteno da je akcenat u sinoćnjem razgovoru bio na punoj i bezuslovnoj primeni Osnovnog sporazuma i sastanku glavnih pregovarača Beograda i Prištine, održanom u ponedeljak u Briselu.

Izvor: T a n j u g

KiMŠoleZSOVučićKurtidijalog Beograda i Prištine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva