:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2019   12:11

0

173

Srpska lista osudila upad ROSU jedinica na Sever Kosova

Srpska lista najoštrije je osudila brutalni upad naoružanih specijalnih formacija Albanaca na sever Kosova i Metohije sa ciljem destabilizacije situacije i zastrašivanja srpskog naroda u Kosovskoj Mitrovici, a u želji da se skrene pažnja albanske javnosti sa još jednog neuspešnog pokušaja Prištine da dobije članstvo u Interpolu.

"Maltretiranje nedužnih građana uz nikakve dokaze postaje standardna mantra kojom se albanski lideri služe za prikrivanje vlastitih poraza i neuspeha", stoji u saopštenju Srpske liste.

Srpska lista podsetila je da je, prošle godine 21. novembra Priština poražena u nameri da se priključi Interpolu, a onda je 23. novembra, svega dva dana kasnije izvršen brutalni upad na sever Kosova i Metohije".

"Juče je ponovo Priština ostala bez članstva u Interpolu, odmah danas, na časeći časa, do zuba napružane horde su upale i maltretirale Srbe. Današnji upad i neosnovano hapšenje naših sugrađana je prosta divljačka demonstracija sile Prištine nad nedužnim građanima, na koje čitava međunarodna zajednica ćuti", ukazala je Srpska lista.

Srpska lista zahteva da se neosnovano uhapšeni odmah puste na slobodu.

"Od međunarodne zajednice zahtevamo da urazumi svoje čedo pre nego što situacija izmakne kontroli. Odgovornost za mir na ovim prostorima i bezbednost svih građana je na UNMIK-u, KFOR-u, EULEKS-u i ostalim organizacijama", stoji na kraju saopštenja.

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMSrpska listaupad ROSU
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva