:

:

TV Most

clock

Jul 17, 2019   18:24

0

431

Srpska lista:Albanski mediji nastavljaju psihološki rat protiv Srba

Albanski mediji nastavljaju psihološki rat protiv srpskog naroda na severu Kosova i Metohije sa ciljem zastrašivanja i pripreme novih nasilnih akcija protiv slobodomislećih i uglednih građana, saopštila je danas Srpska lista.

Podsećaju da je slična medijska kampanja u albanskim medijima prethodila pogromu koji je sproveden nad Srbima 17. marta 2004. godine u kome su stradale desetine srpskih sela i zaseoka, srpske svetinje i koji je definitivno uništio mogućnost povratka raseljenih Srba, kao prilikom nedavnih dešavanja i jednostranih nasilnih akcija Prištine na severu.

"Crtanje mete na čelo uglednih građana i njihovih porodica i objavljivanje fotografija njihovih porodičnih kuća koje su nastale kršenjem zakona koji garantuje pravo na privatnost građana, albanski mediji, a pre svih javni servis Prištine, kreirali su listu za odstrel i javni poziv na linč", navodi se u saopštenju.

Istovremeno ovaj javni servis, ukazuje se, koji svojim novcem plaćaju i Srbi sa KiM, nijednom do sada nije objavio priču o zločinima protiv srpskog naroda, ali ni o terorizmu koji narasta na Kosovu i Metohiji, a o čemu svi zapadni mediji pišu godinama.

Očigledno su, ističe se, urednici ovaj naručeni tekst objavili kršeći sve norme i pravila struke, ali je mnogo opasnije to što su na ovakve tekstove prećutali OEBS i ostale međunarodne organizacije koje su u obavezi da vrše monitoring rada medija.

Srpska lista je pozvale građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije. "Svako živo biće, pa i Srbi na Kosovu i Metohiji, imaju pravo da žive u slobodi i miru. Našu slobodu i mir su u obavezi da štite KFOR i ostale međunarodne organizacije, a ukoliko to ne budu želeli pozivamo našu državu da u skladu sa naređenjima vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića zaštiti srpski narod na Kosmetu", navodi se.

Očigledno je, kažu, da se usijanim glavama u Prištini nije svidelo uspostavljanje novog nivoa poštovanja i saradnje naše zemlje i Republike Francuske pa pokušavaju da jednostranim potezima stvore novu realnost na Kosmetu.

Izvor: TV Most, saopštenje

Srpska listasaopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva