:

:

TV Most

Foto: Танјуг

clock

Decembar 13, 2021   17:23

0

140

Stefanović s ambasadorom Francuske o saradnji u odbrani

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Francuske Pjerom Košarom o saradnji u oblasti odbrane između dveju zemalja.

Stefanović jepoželeo dobrodošlicu ambasadoru Košaru i uspeh u toku mandata.

Prenoseći zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje u oblasti odbrane, ministar je ocenio da kvalitet i kvantitet realizovanih aktivnosti prate sveukupne odnose dveju zemalja, a česti susreti i prijateljski odnos predsednika Aleksandra Vučića i Emanuela Makrona doprinose njenom kontinuiranom daljem razvoju.

On je istakao da dosadašnji ugovori u vojnotehničkom i vojnoekonomskom segmentu potvrđuju visok nivo saradnje i izneo očekivanje da će do kraja godine biti zaključeni i novi, planirani ugovori o nabavci naoružanja i vojne opreme.

Ambasador Košar se saglasio sa potrebom daljeg unapređenja saradnje, uključujući vojnoekonomsku i vojnotehničku.

On je izrazio zadovoljstvo što je ambasadorski mandat u Srbiji počeo simbolično, obeležavanjem Dana primirja u Prvom svetskom ratu, koji podseća na vreme sklapanja savezništava i mira toliko neophodnih za napredak i razvoj čovečanstva. Košar je ponovio podršku evrointegracijama Srbije i istakao da će, u sklopu predsedavanja Francuske EU u prvoj polovini 2022. godine, uskoro biti predstavljene glavne smernice.

Izvor: Танјуг

StefanovićKošarFrancuskasaradnja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva