:

:

TV Most

clock

Septembar 08, 2022   15:55

0

160

Stefanović: Saradnja sa gardom Ohaja je značajna za Vojsku Republike Srbije

Uspešna dugogodišnja saradnja sa Nacionalnom gardom Ohaja omogućila je našim vojnicima da stiču znanja i veštine od jedne od najmoćnijih armija sveta, što je uticalo i na podizanje operativnih sposobnosti i interoperabilnosti sprske vojske, kako bi bila spremna da u svakom trenutku odgovori na sve savremene izazove, rekao je ministar odbrane Srbije Nebojša Stefanović, nakon današnjeg sastanka sa komandantom Nacionalne garde Ohaja general-majorom Džonom Harisom.

Tokom sastanka razgovarali su o daljem unapređenju saradnje, a Stefanović je na početku sastanka čestitao general-majoru Harisu na Ordenu srpske zastave drugog stepena za različite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje između Srbije i SAD, koji mu je danas uručio predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Stefanović je podsetio da se zahvaljujući ovoj saradnji naši vojnici obučavaju u bazi "Jug", koja raspolaže savremenim smeštajnim i infrastrukturnim kapacitetima, ali i da su kroz zajedničke vežbe i obuke u prethodnoj godini imali priliku da unaprede svoje sposobnosti u očuvanju sajber bezbednosti i spasilačkim operacijama padobranaca, ali i vojno-medicinskom angažovanju i pružanju pomoći lokalnom stanovništvu i u vanrednim situacijama i kroz uređenje infrastrukture.

On je ocenio da se upravo kroz ovakvu saradnju grade poverenje i bolji odnosi, ne samo između pripadnika naših oružanih snaga, već i naših zemalja.

Haris je naglasio je da visoko ceni profesionalizam pripadnika Vojske Srbije i ocenio dosadašnju saradnju kao izuzetno uspešnu, posebno u vojno-vojnoj i vojnomedicinskoj oblasti.

On je naglasio opredeljenost za nastavak rada na njenom daljem unapređenju i podizanju operativnih sposobnosti pripadnika dveju vojski što, kako kaže, jača i razumevanje i saradnju između naših zemalja, navodi se u saopštenju.

Današnjem sastanku u zgradi Starog Generalštaba prisustvovali su i pomoćnici ministra odbrane za materijalne resurse i za politiku odbrane dr Nenad Miloradović i Predrag Bandić, direktor Vojnoobaveštajne agencije general-major Zoran Stojković, kao i zamenik ambasadora SAD Džon Ginkel.

Izvor: T a n j u g

StefanovićDžon HarisNacionalna garda Ohaja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva