:

:

TV Most

clock

Maj 15, 2022   11:39

0

155

"Svaki dan koji kupimo, a da nam nije lošije, jeste neverovatan uspeh"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je saopštenje ministara zemalja G7 u kome se traži da se zemlje u okruženju pridruže politici EU skrojeno samo za Srbiju.
 

"I BiH je uvela sankcije Rusiji, pa smo samo mi ostali koji to nismo učinili, tako da je saopštenje G7 o Zapadnom Balkanu pisano samo za Srbiju", istakao je Vučić uz komentar da im se to može jer su jaki i moćni.

To je politika bez principa, politika brutalnih pritisaka u kojoj se i Amerikanci ponašaju više fer od Nemaca, rekao je Vučić ocenjujući da su pojedini zapadni predstavnici bezobzirni i drski.

"Oni kažu 'nikada nećemo prihvatiti da pedalj Ukrajine promeni granice', a zato rusite teritorijalni integritet Srbije i govorite o Kosovu kao srcu Evrope", konstatovao je Vučić osvrćući se na izjavu predstavnika Nemačke Manuela Zaracina.

Na sceni je potpuno licemerje Zapada, ali ni kod Rusa principi ne postoje

Na sceni je s jedne strane potpuno licemerje Zapada, ali da ni kod Rusa principi ne postoje, princip jedino postoji kod Srbije.

Na pitanje zašto se povećava pritisak na Srbiju, Vučić je ukazao da Rusija brine o sebi i da nemaju na šta drugo da se pozovu, nego na kosovski presedan.

"U toj politici nema ništa fer. Reći će da neće da priznaju nezavisno Kosovo, jer ni njima niko neće da prizna Donbas i Krim da budu ruski", rekao je Vučić.

On je dodao da i Putin i Medvedev izvlače Kosovo kao argument i napomenuo da je na njihovom mestu nije siguran da ne bi isto uradio.

"Bila je kriminalna politika Zapada i sada se toga drže, a Zapad hoće da im izvuče stolicu i da im ne da Kosovo kao argument", objasnio je Vučić.

"Oni hoće da nateraju Srbiju da prizna Kosovo i da kažu da je u pitanju dvostrana saglasnost volja, da to nije isti slučaj kao ruski i da zato njihovu argumentaciju neće da prihvate", naveo je Vučić i ukazao da je Srbija tu najveća žrtva.

Istakao je da Srbija 80 dana istrajava da bude jedina zemlja koja ne uvodi sankcije Rusiji, ali da gleda kako da se zaštiti.

Ukazao je da je da se samo Srbija drži principa i međunarodnog prava, a da se drugi imaju principe sile.

"Ljudi u Srbiji moraju da razumeju koliko su teška vremena i da dobro shvate da svaki dan koji kupimo, a da nam nije lošije, jeste neverovatan uspeh", poručio je Vučić.

Pozivam EU da usklade svoju politiku sa Rezolucijom 1244

Povodom poziva da Srbija uskladi politiku sa EU, Vučić je rekao i da on njih poziva da usklade svoju politiku i da poštuju teritorijalni integritet i da, kao što poštuju Rezoluciju o Ukrajini, poštuju i rezoluciju 1244.

Hoću da im pokažem da su moralni patuljci, ali to neće da resi nas problem", ukazao je Vučić.

On je rekao da će otići kod Šolca, u Brisel i pred njima .a kaže zašto vodimo ovakvu politiku.

"Znam da ću biti zbog toga omraženiji i manje rado viđen gost, jer vodim politiku u interesu Srbije. Naša pozicija je moralna pozicija, mi znamo šta su sankcije, što ste bombardovali Srbiju, što ne bombardujete Rusiju, toliko o principima i međunarodnom pravu", ukazao je Vučić.

On je ocenio i da je saopštenje G7 bilo još brutalnije o Republici Srpskoj.

Vučić je poručio da će se boriti za politiku Srbije zasnovanu na moralu i međunarodnom pravu i da će obavesti javnost o tome kada Srbija vise ne bude mogla da izdrži pritiske.

"Boriću se za politiku Srbije zasnovanoj na moralu i međunarodnom pravu. Mi znamo šta su sankcije", ukazao je Vučić, ali je naglasio da principa nema i da vise ne može da sluša o teritorijalnom integritetu.

Kaže i da Srbija nema gde da ide sem u Evropu kao i da ova zemlja mora da živi.

Izvor: T a n j u g; Foto: T a n j u g

VučićEUG7BiHRezolucija 1244
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva