:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 24, 2019   13:42

0

425

Svečano otvorena manifestacija 'Sokolica 2019'

Kulturna manifestacija “Sokolica” godinama se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom opštine Zvečan, a ove godine 23. po redu “Sokolica 2019“ svečano je otvorena u Rajskoj banji. U narednih 7 dana brojni umetnici iz zemlje i inostranstva će u svojim likovnim delima i pesmama pretočiti sve lepote Kosova i Metohije.

U prelepom ambijentu Rajske banje, u novootvorenoj galeriji ovog kompleksa, svečano je otvorena „Sokolica 2019“.

Brojnim umetnicima domaćin „Sokolice 2019“  biće KUD Zvečan.

„Drago mi je da među umetnicima vidim draga, nama poznata lica, koji iz godine u godinu dele sa nama ovo parče neba, koje je nekad i tmurno i oblačno“, rekla je Jelena Đurić, predsednica KUD Zvečan.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan, Ivan Todosijević, rekao je da će zarad sadašnjosti i budućnosti još jednom sveta kosmetska zemlja biti pretočena u umetnička dela.

„Čast mi je što imam priliku da vam se obratim i što mogu u svoje ime i ime opštine Zvečan sve da vas pozdravim, da vam poželim dobrodošlicu. Srećan sam i izuzetno mi je drago što i ove godine vidim nama draga i poznata lica, a ujedno pozdravljam i one umetnike koji su prvi put u našoj opštini“, rekao je Todosijević.

Kulturna i istorijska bogatstva, priroda Kosova i Metohije večita su i neiscrpna inspiracija svim umetnicima, kako onima iz zemlje, tako i onima iz inostranstva.

„Ova kolonija ima jako dugu tradiciju, čitavih 25 godina, ja sam često prisutna i poslednjih par godina mi je pripala čast da budem selektor, što daje jednu dozu odgovornosti“,istakla je Irina Černjavski Šantrić, likovna umetnica.

„Ljudi su pozitivni, zrače dobrotom. Zadivljena sam pesmama sa Kosova, to je inspirativno za mene“, kaže Tanja Medarova , likovna umetnica.

U okviru „Sokolice 2019“ održaće se likovne kolonije i tradicionalni pesnički susreti. Pokrovitelji manifestacije su Kancelarija za Kosovo i Metohiju i Opština Zvečan.

Izvor: TV Most

Sokolica 2019KUD Zvečanlikovna kolonijapesnički susreti
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva