:

:

TV Most

clock

Decembar 19, 2020   16:50

0

164

U Kosovskom Pomoravlju zdravstvena nega u tri smene

U Kosovskom Pomoravlju funkcionišu dve zdravstvene ustanove koje građanima tog dela Kosova i Metohije pružaju zdravstvenu zaštitu 24 sata dnevno i u kojima je rad organizovan u tri smene, da bi svi kojima je to neophodno, pravovremeno dobili adekvatnu zdravstvenu zaštitu.

To su za Kosovo onlajn rekli u Zdravstvenom centru Gnjilane povodom informacije da ambulanta u Šilovu više neće raditi u trećoj smeni.

"U Šilovu je rad organizovan u dve smene, jer za trećom smenom nije bilo potrebe, a na nekoliko kilometra od Šilova rade ambulante u Koretištu i Kuscu. Kompletna zdravstvena zaštita je organizovana u bolnici u Pasjanu, i to 24 sata", ističu iz ZC Gnjilane.

Objašnjavaju da je Šilovo od Pasjana udaljeno 10 kilometara, kao i da je 15 kilometara od Šilova u Ranilugu organizovan rad 24 sata.

Dodaju i da imaju dovoljne količine lekova, a da su i dodatne nabavke u toku, odnosno da nabavka ide po planu.

"Zdravstveni centar Gnjilane koji opstaje i veoma uspešno radi je stub opstanka srpskog naroda u Pomoravlju, a posebno nas veseli da je u našem porodilištu do sada rođeno 600 beba", kažu u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: T a n j u g, Kosovo Onlajn

Zdravstveni centar Gnjilane
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva