:

:

TV Most

Foto: Gračanica online

clock

Avgust 26, 2021   16:04

0

329

U srpskim sredinama na centralnom Kosmetu pogoršana epidemiološka situacija, dobar odziv za treću dozu vakcine

Iako se u ovom trenutku ne može reći da je nepovoljna, epidemijska situacija u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu u poslednje dve nedelje iz dana u dan se pogoršava.

Direktor Kliničko bolničkog centra Priština sa sedištem u Gračanici, prof dr Bratislav Lazić za RTV Gračanica kaže da raste proj pregleda u kovid ambulantama, kao i broj pozitivnih na koronavirus, te da je jedini način da pobedimo kovid-19, vakcinacija.

Posle pauze koja je usledila tokom letnjih meseci sada imamo povećan broj pregleda i povećan broj pozitivnih pacijenata na Kovid-19. Situacija je iz dana u dan sve ozbiljnija, pa još jednom želim da podvučem da je vakcinacija neophodna. Jedini način da se ova bolest spreči i da se narod zaštiti u potpunosti jeste da se vakcinacija sprovede u potpunosti i do kraja. Već su neki od onih koji su primili dve doze pozvani da prime i treću dozu vakcine, sa druge strane imamo određeni procenat onih koji nisu primili ni prvu dozu. Takvo ponašanje smatramo neodgovornim, pre svega prema samom sebi, prema svojoj porodici, pa i prema zajednici”, rekao je prof dr Bratislav Lazić direktor KBC- a Prištine sa sedištem u Gračanici.

Iz službe za vakcinaciju iz Doma zdravlja u Gračanici ističu da su izuzetno zadovoljni velikim interesovanjem građana za treću dozu vakcine.

“Interesovanje za treću takozvanu buster dozu je veliko, čak veće od onoga što smo očekivali. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim sugrađanima što još jednom pokazuju visok stepen odgovornosti. Oko 80 % ljudi koji su primili prvu i drugu dozu je zainteresovano i za treću dozu vakcine protiv kovida-19”, rekao je za RTV Gračanica Vladimir Petković, koordinator službe za vakcinaciju u Domu zdravlja u Gračanici.

Zahvaljujući Ministarstvu zdravlja i drugim nadležnim organima Vlade Republike Srbije, zdravstvene ustanove u srpskim sredinama na centralnom Kosmetu dobro su snabdevene neophodnim lekovima i medicinskim materijalom, tako da svaki pacijent dobija sav potrebni zdarvstveni tretman i neophodnu pomoć.

Izvor: RTV Gračanica

KiMGračanicakoronavirustreća doza vakcine
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva