:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Oktobar 23, 2023   20:38

0

101

U Trebinju završen narodni miting "Branimo Srpsku"; Višković: Neće uspeti da razvlaste RS i otmu joj imovinu

U Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić" u Bregovima u Trebinju danas je održan miting pod nazivom "Branimo Srpsku", na kojem je pružena podrška institucijama Republike Srpske u odbrani njenih nadležnosti.

 

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da se na velikom narodnom mitingu brane republičke institucije i Srpska od "evidentnih pokušaja da je nakon 30 godina razvlaste i otmu imovinu, ali da u tome neće uspeti".

"Nismo ovde da branimo pojedinca nego instituciju Republike Srpske. Ovde se brane institucija i Srpska", rekao je Višković novinarima uoči početka mitinga, prenela je Srna.

On je istakao da su evidentni pokušaji narušavanja institucija Srpske i da je vladavina međunarodnog prava pogažena, navodeći da se posle 30 godina pokušava da razvlasti Republika i otme joj imovinu posle čega ona de fakto više ne bi postojala.

"Kada su videli da to ne ide tako lako sa imovinom onda su odlučili da pokušaju da sklone predsednika Republike Srpske da bi došli do tog cilja, ali u tome neće uspeti", istakao je Višković.

Predsednik Narodne skupštine RS Nenad Stevandić istakao je da se Srpska brani pameću, prenela je RTRS.

"Nema nijednog naroda u Evropi kojem je naš narod učinio nešto nažao. Ali ima mnogo njih koji su se potrudili da naprave zlo nama u Srpskoj. A onda da pokažemo da se nećemo povući nazad", istakao je Stevandić.

On je naglasio da visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit pokušava da rehabilituje nacističke zakone kojima tera u zatvor svakog ko ne poštuje njegov zakon.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da je Trebinje najjužnija granica Republike Srpske koja je stvorena borbom srpskog naroda za slobodu da mu se više nikada ne ponove hercegovačke jame i Jasenovac.

"Na granicama naše Republike svoj život su ostavili najbolji sinovi, a danas samoproglašeni visoki predstavnik i deo međunarodne zajednice hoće da nam oduzmu ono što je naše. Imovina je jedan od temelja Srpske, bez nje nema Srpske. Ne tražimo tuđe, ali svoje ne damo", poručio je on i naglasio da Republika Srpska neće dozvoliti prekrajanje Dejtonskog sporazuma.

Miting "Branimo Srpsku" je počeo intoniranjem himni Republike Srpske i Srbije, a skupu su prisustvovali i ministri u vladi i zvaničnici Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović, predstavnici lokalnih zajednica i građani iz Hercegovine.

Izvor: T a n j u g

Republika SrpskaTrebinjeRAdovan Viškovićmiting
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva