:

:

TV Most

clock

Novembar 08, 2022   17:06

0

177

Učionice u OŠ “Miladin Mitić” tople- ogrev stigao na vreme

U osnovnoj školi "Miladin Mitić” u Lapljem Selu ogreva za zimu ima dovoljno. Direktor  škole Ljubiša Karadžić istakao je su učionice u Lapljem Selu, kao i u Preocu i Čaglavici tople.

“Na vreme smo dobili drva, ugalj, pelet  jer mi sve ove količine koristimo ovde u matičnoj školi u Lapljem Selu, Preocu i Čaglavici. Nadamo se da zime neće biti puno hladne i da ćemo do 15.aprila kada se i završava grejna sezona imati dovoljno ogreva", rekao je Karadžić.

Problemi oko grejanja postoje, ali zahvaljujući Kancelariji za KiM i SG Priština uskoro će biti rešeni.

“Postoji kotao koji nije u funkciji u objektu koji je pored škole i kako se iselila Ekonomsko- trgovinska škola i Gimnazija  u Srednjoškolski centar, dobili smo prostor za kabinetsku nastavu. Zahtev je upućen Kancelariji za Kosovo i Metohiju i očekujem da u skorijem roku dobijemo novi kotao i  da tako nastavnici i učenici nakon opremanja koje planiramo konačno dobiju kabinete, jer pored teorije  deci je potrebna i praksa. Nadam se da ćemo do kraja ove nastavne godine naši učenici dobiti kabinete i da krenemo sa redovnom nastavom”, naglasio je Karadžić.

Osnovna škola “Miladin Mitić” broji više od 400 učenika, i jedna je škola sa najvećim brojem učenika na centralnom Kosmetu.

Izvor: RTV Gračanica; Foto: RTV Gračanica

KiMČaglavicaLaplje SeloPreocegrejanje u školamaKancelarija za KiM
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva