:

:

TV Most

clock

Februar 16, 2021   12:34

0

140

UNS: Zadržavanje ekipe RTS na Jarinju udar na slobodu medija

Udruženje novinara Srbije i njegov ogranak Društvo novinara Kosova i Metohije protestuje što ekipi emisije "Pravo na sutra" Radio-televizije Srbije kosovska policija već drugi dan ne dozvoljava da uđe na teritoriju pokrajine u ukazuje da su sloboda kretanja i sloboda govora osnovna ljudska prava koja se ne smeju ograničavati administrativnim merama.

Urednica emisije "Pravo na sutra" Svetlana Vukmirović potvrdila je za UNS da se ekipa RTS-a na administrativnom prelazu Jarinje nalazi od juče u podne, od kada ne mogu da uđu na Kosovo u Metohiju, te da im je kosovska policija rekla da čeka odgovor iz tzv. ministarstva inostranih poslova u Prištini.

"Novinarku Svetlanu Vukmirović kosovski policajci duže od dve godine sprečavaju da izveštava tako što je redovno zadržavaju na prelazima", podseća UNS.

UNS je saopštio da će o ovom "udaru na slobodu štampe" obavestiti međunarodne institucije i udruženja i ukazao da je ovo treći slučaj u poslednja tri dana da kosovski organi ne dozvoljavaju novinarima da izveštavaju.

Izvor: Танјуг

UNSKiMJarinjeekipa RTS-a
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva