:

:

TV Most

Foto: ERP

clock

Jul 05, 2023   20:36

0

151

Vladika Teodosije i ambasador Abot o situaciji na KiM i izjavi Ališe Kerns

Episkop raško-prizrenski Teodosije sastao se danas u manastiru Gračanica sa britanskim ambasadorom u Prištini Nikolasom Abotom, sa kojim je razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o izjavi Ališe Kerns. 

U saopštenju Eparhije raško-prizrenske se navodi  je vladika Teodosije ambasadoru Abotu preneo najdublju zabrinutost povodom najnovije izjave britanske parlamentarke Ališe Kerns koja je iznela tvrdnje da se preko srpskih pravoslavnih crkava na severu Kosova vrši ilegalno unošenje oružja. 

Vladika je posebno naglasio da je ova vest, koju je u međuvremenu demantovao KFOR, višestruko pogoršala bezbednost SPC na Kosovu i Metohiji i da ozbiljno može da oteža proces deeskalacije tenzija na severu Kosova i dijalog. 

Vladika Teodosije je ponovio da se SPC zalaže za mir među svim građanima na KiM i da ne može dozvoliti bilo kakvu zloupotrebu ili političku manipulaciju sa našim crkavama.

Ambasador Abot je izrazio zabrinutost zbog trenutnih dešavanja na severu Kosova, pomenuvši značajnu ulogu Crkve u unapređenju odnosa među zajednicama, naglasivši hitnu potrebu za deeskalacijom.

Izvor: TV Most

TeodosijeSPCNikolas Abotambasador Velike Britanije
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva