:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2015   13:13

0

125

Vučić: Srbi moraju da istupaju jedinstveno

Na sastanku premijera Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa predstavnicima Srpske liste u pokrajinskim institucijama odlučeno je da srpski predstavnici neće učestvovati u radu privremenih institucija samouprave u Prištini, dokle god albanska strana ne poštuje koalicioni sporazum.

Na sastanku je zaključeno da će u narednih nedelju dana biti organizovana hitna zajednička sednica svih srpskih opština na Kosmetu, na kojoj će se razmatrati sva aktuelna pitanja i razgovarati o daljem političkom delovanju Srba na KiM - saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Vučić i predstavnici Srpske liste konstatovali su da je neprihvatljivo dalje neispunjavanje dogovora postignutog koalicionim sporazumom sa političkim predstavnicima kosovskih Albanaca i odlučeno je da srpski predstavnici ne učestvuju u radu privremenih institucija samouprave u Prištini, dokle god albanska strana ne poštuje taj sporazum, saopštila je Kancelarija.

Srbi sa KiM donosiće odluke u saradnji sa Vladom Republike Srbije i premijerom na zajedničkim sastancima, koji će biti održavani jednom mesečno u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Tokom susreta dogovoreno je i da politički predstavnici Srpske liste nastave da se bore za prava Srba na KiM donošenjem političkih odluka i konkretnih koraka na terenu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva