:

:

TV Most

clock

Novembar 30, 2022   17:53

0

144

Za Emilijine nove korake

Osmogodišnja Emilija Ristić iz Šilova, nadomak Gnjilana, boluje od mišićne distrofije. Uz pomoć fizikalnih i banjskih tretmana prohodala je sa četiri godine, ali se posle samo godinu dana njeno zdravstveno stanje pogoršalo. Maloj Emiliji Ristić potrebna je pomoć kako bi napravila nove korake.

Za fizikalne terapije, rehabilitaciju, ortopedska pomagala i medicinske aparate potrebno je oko 20.000 evra a njeni roditelji nisu u mogućnosti da pokriju te troškove.

Jednom godišnje, o trošku države, boravi na 21 dnevne terapije u Banji Koviljači a drugi put o svom trošku u Klokot Banji na Kosovu. Svaki put posle banje primetan je napredak, ali potrebno je više puta godišnje da bude na fizikalnim terapijama. Međutim, roditelji nisu u mogućnosti da pokriju sve troškove banjskog lečenja pa mole dobre ljude koji su u mogućnosti da pomognu.

Emilija redovno pohađa drugi razred, dobra je učenica, lepo piše i obožava matematiku. Najveća joj je želja da može da hoda i da bude kao njeni vršnjaci.

Sredstva su joj potrebna za fizikalne terapije, rehabilitaciju, ortopedska pomagala, medicinske aparate, specijalističke preglede i laboratorijske analize.

Da bi Emilija ponovo mogla da hoda treba da se ujedinimo. Uplata može da se izvrši na dinarski i devizni račun, kao i slanjem SMS poruke sadržaja 1392 na broj 3030.

Za više informacije posetite sajt budihuman.rs ili rtvpuls.com.

Izvor: RTV Puls; Foto i video: RTV Puls

KiMEmilija RistićBudi humanhumanitarna akcija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva