:

:

TV Most

clock

Mart 17, 2021   16:28

0

127

Za konkretniju energetsku saradnju sa Iranom

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović razgovarala je danas s ambasadorom Islamske Republike Iran u Srbiji Rašidom Hasanom Pur Baeijem o saradnji dve zemlje u oblasti rudarstva i energetike, saopštio je kabinet potpredsednice Vlade.

Mihajlović je zahvalila ambasadoru Irana na dobroj saradnji sa Vladom Srbije i predsednikom Srbije i izrazila nadu u dalje unapređenje odnosa između dve države.

"Veoma je dobro što unutar Mešovitog komiteta za trgovinsku i ekonomsku saradnju postoji i potkomitet za energetiku, jer želimo da razmenjujemo informacije i da otvorimo vrata za konkretnu saradnju u oblasti energetike i rudarstva, posebno u gasnom sektoru", rekla je Mihajlović.

Ambasador Rašid Hasan Pur Baei zahvalio je Mihajlovićevoj na dobroj saradnji u resoru saobraćaja i čestitao izbor na novu dužnost u Vladi, u novom resoru, koji je u Iranu pokriven kroz tri ministarstva.

"Pridajemo veliki značaj saradnji sa Republikom Srbijom i veoma je važno što se saradnja dve države razvija u različitim segmentima i dimenzijama", naveo je on.

Izvor: Танјуг

Mihajlovićenergetska saradnjaIran
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva