:

:

TV Most

clock

Jul 24, 2019   14:48

0

168

Zaev objavio program odlučne akcije protiv dezinformacija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev danas je predstavio vladin program „odlučne akcije“ protiv širenja dezinformacije, prenosi portal a1on.

Zaev je najavio bezbednosne i proaktivne mere, uvođenje bezbednosnih protokola za komunikaciju sa institucijama, za bezbednu komunikaciju putem interneta i elektronske pošte, kao i jačanje unutrašnje IT infrastrukture.

On je rekao da zbog toga sada koristi i novi telefonski broj koji pruža veću bezbednost.

Premijer Severne Makedonije je rekao da će u novoj strategiji transparentnosti biti objavljeni oficijalni odgovori na pitanja medija i građana kako bi se zaustavilo pogrešno prenošenje zvaničnih stavova makedonske vlade.

Vlada će, kako je rekao Zaev, formirati akcionu grupu protiv dezinformacija kojom će koordinisati ministar Robert Popovski, a odgovoran će biti posebni savetnik za odnose sa javnošću Marjan Zabrčanec.

On je naveo i da će se sprovoditi kampanja od javnog interesa o štetnom uticaju dezinformacije, a da će makedonska vlada napraviti unutrašnju kampanju za zaposlene.

Zaev je u svom obraćanju medijima rekao da će njegova vlada kreirati i nacionalnu strategiju za medijsku pismenost.

Ove mere makedonske vlade usledili su nakon objavljivanja razgovora premijera sa ruskim komičarima – prevarantima koji su sebe predstavili kao bivšeg ukrajinskog predsednika Petra Porošenka i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga.

Zaev do trenutka objavljivanja telefonskih razgovora nije imao saznanja da komunicira sa ruskim komičarima – prevarantima, kojima je iznosio i svoje stavove o aktuelnim otvorenim pitanjima u regionu.

Izvor: Танјуг

ZaevMakedonija
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva