:

:

TV Most

Foto: Profimedia

clock

Novembar 30, 2019   9:05

0

301

Završeno iskopavanje u Prištini, nema posmrtnih ostataka

Tokom tri dana iskopavanja zbog sumnje postojanja masovne grobnice u Prištini, nisu pronađeni posmrtni ostaci žrtava ratnih sukoba na KiMi više neće biti iskopavanja na ovoj lokaciji, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa Kuštrim Gara iz Komiteta za nestale osobe.

Po nalogu tužioca Specijalnog tužilaštva Drite Hajdari, u okviru kampusa prištinskog Univerziteta u centru grada je 26. novembra ponovno počelo iskopavanje terena na dve lokacije u potrazi za grobnicom.

“Ovo je drugi put da se vrši iskopavanje na zemljištu univerziteta u blizini hrama Hrista Spasa, ali sada je u pitanju druga lokacija od one iz jula 2016. godine, kada nisu pronađeni tragovi o postojanju grobnice” rekla je Hajdari.

Ona je nakon početka iskopavanja izjavila, da se za razliku od iskopavanja iz 2016. godine, radi o dve nove lokacije, a na osnovu svedoka koji tvrdi da je očevidac i da je direktno video da se tu sahranjuju posmrtni ostaci u toku rata.

KiM i dalje traga za više od 1.600 nestalih u ratnim sukobima. Nakon rata taj broj je bio 6.050 i većina nestalih je pronađena u masovnim grobnicama na Kosovu i Metohiji i u Srbiji.

Izvor: Kosovo online/RSE

KiMPrištinaiskopavanja
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva