:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Maj 23, 2019   17:32

0

323

Gosti iz Vojvodine u poseti Prištinskom univerzitetu sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku  delatnost Vojvodine prof.dr Zoran Milošević i delegacija Univerziteta u Novom Sadu posetila je Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. Ova  poseta označava nastavak dugogodišnje uspešne saradnje dva bratska univerziteta.

Prištinski univerzitet je najsnažnija žila kucavica samopoštovanja Srba na Kosovu i Metohiji, i to je upravo razlog zašto je odavde počela naša trodnevna poseta južnoj srpsko j pokrajini, istakao je profesor doctor Zoran Milošević, sekretar za visoko obrazovanje u Vladi Vojvodine.

“Ovo nisu samo dolasci koji privlače pažnju medija, već svedoče trajnoj vezi koju imamo i kojom ćemo se ponositi godinama, vekovima unapred. Uvek ima dovoljno razloga doći ovde. Uvek sam ohrabren i obodren jer sa mnom dolaze i oni kojima je prvi put i to je samo početak. Ljudi kada sarađuju oni ne traže zašto to treba činiti”, rekao je Milošević i dodao da “Prištinski univerzitet zaslužuje punu ljubav Srbije i svih koji imaju Srbiju u srcu”.

Donacija u vidu laptopova puno znači Prištinskom univerzitetu ali više od toga činjenica da imaju podršku ostalih visokoobrazovnih ustanova i države Srbije.

“Najlepši način pokazivanja osećanja ponekad može da bude poklon jer izaziva lepe emocije ali poklon nikada ne ide sam. Uz poklone idu lepe reči, zagrljaji, poljupci, čestitke… Danas smo ovde da vam uručimo pet laptop računara kao poruku da svi mi moramo da brinemo jedni o drugima”, istakla je Sanja Podunavac Kuzmanović,  prorektor za nastavu Univerziteta u Novom Sadu

Rektor Prištinskog univerziteta Zdravko Vitošević naglasio je da posebno sve raduje sama ideja da dolaskom na Prištinski univerzitet  donesu duh saradnje i zajedništva koji govori o tome da Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici i njegovi student nisu sami na KiM.

“Kada imamo ovakve prijatelje i privilegiju i čast da se družimo sa njima, ne osećamo se sami. Oni znaju šta je nauka, šta je obrazovanje ali znaju i šta je ono što se zove čast, moral i ljubav prema svom narodu”, istakao je Vitošević.

Tokom trodnevnog boravka na Kosovu i Metohiji gosti iz Vojvodine posetiće Prizrensku bogosloviju, Pećku patrijaršiju, Visoke Dečane a uručiće i pomoć narodnim kuhinjama.

Izvor: TV Most

KiMPrištinski univerzitetVojvodina
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva