:

:

TV Most

Foto: T a n j u g

clock

Avgust 27, 2023   9:20

0

213

Gujon: Završavaju se radovi na dve osnovne škole i jednoj ambulanti u Kosovskom Pomoravlju

Osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo" Arno Gujon je u intervjuu za Novosti najavio završetak radova na dve osnovne škole i jednoj ambulanti u Kosovskom Pomoravlju, kao i da se zajedno sa Eparhijom raško-prizrenskom radi  na pet poljoprivrednih projekata.

 

"Tokom leta privodimo kraju radove i na dve osnovne škole, u Tomancu i Rajanovcu, u Kosovskom Pomoravlju, kao i na ambulanti kod Velikog Ropotova. To su obimni radovi, uložili smo više od sto hiljada evra. Takođe, zajedno s Eparhijom raško-prizrenskom, sprovodimo pet poljoprivrednih projekata u ukupnom iznosu od 76.000 evra", rekao je Gujon.

On je istakao da je „Solidarnost za Kosovo“ početkom avgusta, dvanaesti put zaredom, organizovala letovanje na moru, u Tivtu, za četrdeset dvoje srpske dece iz kosovskih enklava.

„To im je dalo mogućnost da osete slobodu, da se osećaju bezbedno. A to je ono što im najviše nedostaje. Pogotovo što je ove godine bilo dosta napada i tenzija na KiM. To se odražavalo i na njih“, istakao je Gujon u intervjuu za Novosti.

Govorio je i o drugim aktivnostima ove humanitarne organizacije.

„Šaljemo pomoć za narodne kuhinje i postojeća gazdinstva koja smo prethodnih godina zajedno razvijali“, rekao je Gujon.

Prema njegovim rečima, pomoć organizaciji stiže od Francuza koji nisu zaboravili francusko-srpsko prijateljstvo, kao i dobrovoljnih priloga građana.

„Nabavili smo tako traktore, multikultivatore i stoku, izgradili mlekare i plastenike, bazen sa stajsko đubrivo, otvorili mehaničarsku radnju za popravku mašina...“, istakao je Gujon.

Na pitanje, kako sve postiže, s obzirom na to da je predsednik Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu i na čelu organizacije "Solidarnosti za Kosovo", Gujon ističe da je tajna u sjajnim timovima.

„Imam sjajne timove, kako u Upravi u kojoj sam skoro tri godine, tako i u humanitarnoj organizaciji koja postoji već 18 godina. Radim s profesionalcima koji mogu da postignu sve ciljeve koje smo zacrtali. U takvim uslovima sve može da se uradi“, zaključio je Gujon.

Izvor: Novosti

Arno GujonKiMKosovsko Pomoravlje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva