:

:

TV Most

clock

Februar 18, 2019   17:56

0

378

Humanitarni turnir za Banjsku

U Kragujevcu je održan humanitarni turnir u malom fudbalu "Igraj za pravoslavlje" kako bi se prikupila sredstva za manastir Banjska na Kosovu i Metohiji.

Na turniru u Kragujevcu, takmičilo se 12 ekipa, među kojima i veterani beogradskih večitih rivala Crvene zvezde i Partizana. Rezultati su, naspram humanog cilja koji je okupio toliko fudbalera na jednom mestu, bili u drugom planu.

"Turnir je tradicionalnog karaktera, prošle godine smo imali 8, a ove 12 ekipa. Imali smo tu čast da ove godine ugostimo timove Crvene Zvezde i Partizana i veterane Radničkog", kaže Rade Zalad, kapiten veteran Partizan.

"Kao svaki humanitarni i svaka manifestacija koja se organizuje da bi se nekome nešto pomoglo, je lepa sama po sebi. Ovo je jedan razlog više da imamo zadovoljstvo što smo tu, pogotovo kada je u pitanju jedna naša svetinja na Kosovu", kaže Nenad Veselinović, organizator Turnira.

Sportski je pomenuti da je pobedila ekipa "Indeks pica", koja je u finalu savladala Partizan sa 1:0. Treće mesto pripalo je "Indeks tursu". Najboljim timovima i igračima uručeni su pehari, uz humanitarnu večeru.

"Ovaj humanitarni turnir je napravljen kako bi se pomoglo manastirima. Danas je neradan dan i u čast toga smo odigrali malo fudbal, malo je rekreacija, i samim tim uveličeli ovaj događaj koji je organizovan u Kragujevcu", navodi Stefan Bulatović, Indeks pica, Kragujevac.

Ukupni pobednici Turnira su svi učesnici, organizatori i publika, koji su zajednički skupili više od 200.000 dinara, koja će biti donirana manastiru Banjska na Kosovu i Metohiji.

Izvor: RTS

FudbalturnirBanjskaKragujevac
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva