:

:

TV Most

Foto: Kancelarija za KiM

clock

Mart 29, 2023   10:59

0

115

Kancelarija za KiM organizovala boravak na Jahorini za decu iz Kosovske Kamenice

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je u saradnji sa partnerima iz Republike Srpske organizovala sedmodnevni boravak na Jahorini za 40 dece iz OŠ „Desanka Maksimović“, iz Kosovske Kamenice.

"Na ovaj način smo nastavili pozitivnu praksu da našim najmlađima sa Kosova i Metohije, posebno deci koja potiču iz socijalno ugroženih porodica, omogućimo brojna rekreativna putovanja, uz sportsko edukativne aktivnosti", navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM. 

Deca na Jahorini borave od 26. marta do 2. aprila, a putovanje se realizuje u saradnji sa Ekonomskim fakultetom-Opština Pale, uz podršku Unije studenata, Studentskog parlamenta Univerziteta Istočno Sarajevo i Pravoslavnim humanitarnim udruženjem „Sveti Sava“. 

Tokom boravka na Olimpijskoj lepotici đacima je obezbeđena škola skijanja, a organizovane su i druge edukativno-zabavne aktivnosti.

Mališane je posetila pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov koja je tom prilikom podsetila na sva putovanja za decu sa Kosmeta koja su do sada realizovana.

"Ovo je treće putovanje ove godine koje organizujemo za našu decu sa KiM. Prethodno je grupa od 50 đaka iz severnih opština boravila na Tari, a pomogli smo i da 26 učenika iz Orahovca boravi na Kopaoniku. Samo u poslednje dve godine, zahvaljujući podršci Kancelarije za KiM, više od 2200 naše dece putovalo je na more, planinu i u razne sportsko-rekreativne kampove. Neopisiv je osećaj gledati njihovu radost dok se upoznaju sa novim predelima i sadržajima, posebno zbog toga što većina ove dece živi u specifičnim, ograničenim uslovima koje diktira život na KiM. Zato ćemo koristiti svaku priliku da im ulepšamo i obogatimo odrastanje", navela je Miladinov i zahvalila domaćinima na lepoj inicijativi.

Izvor: TV Most, Saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva