:

:

TV Most

clock

Oktobar 04, 2019   21:58

0

220

Kancelarija za KiM: Privođenjem srpskih novinara ne može se sakriti istina

Privremene institucije samouprave u Priština treniranjem sile prema srpskim novinarima javno iskazuju svoj antidemokratski i šovinistički karakter, ali i nameru da Srbe na Kosovu i Metohiji stave pod stakleno zvono i izlože ih informativnoj blokadi, navedeno je u saopštenju Kamcelarije za KiM.

 Privođenjem i maltretiranjem srpskih novinarskih ekipa na Kosovu i Metohiji ne može se sakriti istina o političkom teroru nad našim narodom u južnoj pokrajini.   Novinari Radio Beograda danas su bez ikakvog razlogu privedeni u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a novinari Pinka, kao i ekipa Tanjuga pre njih, satima su zadržavani na administrativnom prelazu Jarinje.

Tako nešto je, naravno, nemoguće u 21. veku, ali Priština, bez obzira na tu činjenicu, u nezadrživom talasu mržnje i nasilja čini sve da getoizira čitav srpski narod.   Priština ima još jedan, možda i najvažniji motiv, a to je da se serijom incidenata kojima smo bili svedoci poslednjih dana, koliko god oni besmisleni bili, srpski narod zaplaši da bi bila umanjena izlaznost, a time i broj glasova za Srpsku listu.  

Ponovo poručujemo ekstremistima u Prištini da srpski narod ne može biti pokoleban u rešenosti da se izbori za svoja elementarna prava i da očuva veze sa svojom državom Srbijom, a planere antisrpske kampanje na Kosovu i Metohiji još jednom upozoravamo, u slučaju da smeraju i ozbiljnije provokacije, da Srbija neće tolerisati organizovano nasilje i ugrožavanje života naših građana u pokrajini.

Izvor: TV Most, saopštenje

Kancelarija za KiMsaopštenje
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva