:

:

TV Most

clock

Mart 20, 2023   18:15

0

106

Kurti: Bili smo konstruktivni u Ohridu, druga strana odbila kreativne predloge

Naša strana je bila maksimalno posvećena uspehu razgovora u Ohridu, iznosila je konstruktivne i kreativne predloge, ali ih je druga strana odbila, ustvrdio je premijer privremenih institucija Aljbin Kurti na sastanku sa diplomatama akreditovanim u Prištini.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, Kurti je upoznao strane diplomate sa napretkom u dijalogu i dogovorom o aneksu implementacije Osnovnog sporazuma, postignutog u Ohridu 18. marta.

On smatra da je delegacija iz Prištine tokom sastanka iznosila kreativne i konstruktivne predloge, ali tvrdi da ih je, kako je saopšteno, druga strana odbila.

Iz kabineta Kurtija tvrde i da je tzv. Kosovu otvoren put za članstvo u Savetu Evrope i Evropskoj uniji.

Što se tiče članstva u Savetu Evrope, Kosovo već ima neophodan broj glasova država članica, dok je pravno odeljenje Saveta potvrdilo da ne postoji pravna prepreka za punopravno članstvo u ovoj važnoj organizacija, navodi se u saopštenju.

Pozivu Kurtija na sastanak, kome je prisustvovao i potpredsednik prištinske vlade i glavni prištinski pregovarač Besnik Bisljimi, prisustvovali su ambasadori, otpravnici poslova, šefovi diplomatskih misija i zamenici ambasadora akreditovanih u Prištini, zaključuje se u saopštenju.

Izvor: T a n j u g

KiMKurtiOhrid
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva