:

:

TV Most

clock

Jun 04, 2019   20:15

0

506

Meštani Zubinog Potoka vraćaju osmeh Tamari i Tijani

Sestre Tamara i Tijana iz sela Banje, nad jezerom Gazivoda za dve godine ostale su bez oba roditelja. Brigu o njima preuzele su tetke. Dobri ljudi pomogli su da se maleno domaćinstvo opremi, a sada im se gradi kuća u Zubinom Potoku, da bi se devojčice preselile i nastavile školovanje.

Sve je bilo lepo i dobro do pre šest godina. Tada se u ovo selo i dom uselila tuga - a devojčice, tek sa svakom godinom koja stiže, bolje razumeju šta je to što ih noću budi, i šta im nedostaje u svakom novom danu.

"Pa, najteže im je uveče, naiđe kriza, teško im je. Male su ostale bez roditelja, borimo se koliko možemo da sve bude normalno", kaže Dobrica Sovrljić, Tamarina i Tijanina tetka.

Tamara i Tijana su dva, od ukupno tri đaka četvrorazredne škole u Banjama. U selu sa tridesetak kuća i samo petnaestak stanovnika, teško detinjstvo, čini se još težim.

Tijana kaže da ima tri drugarice Momirku, Anđelu i Milicu. "One samo dolaze vikendom. Volela bih da ima više dece, da se igramo žmurke i odbojke", kaže Tijana.

Na jesen Tamara kreće u peti razred, i to bi trebalo da bude škola u Brnjaku - ali, to bi značilo 10 kilometara dnevno pešačenja preko administrativnog punkta, pa kroz šumu, na drugu stranu jezera. Na sreću, neće biti tako - opština je obezbedila plac, darodavci materijal i do jeseni će sestre biti u novoj kući u Zubinom Potoku.

Tamara kaže da jedva čeka da se kuća završi, jer će joj škola biti blizu, a imaće i društvo. 

"Skupio sam ljude koji pomažu, skoro besplatno. Nadamo se biće brzo i ploča, ovo neki dan, krov, znači, prvog septembra, kad budu pošle u školu, biće useljena", kaže Vladan Kovačević iz Zubinog Potoka. 

"Mi roditelje da im nadomestimo - ne možemo. To je fakat. Al', eto, onoliko koliko budemo mogli da im pružimo ljubavi, i koliko to shvate dobra deca, mislim da smo napravili jednu lepu stvar", kaže Saša Dedović iz Kosovske Mitrovice.

Pomogli su i još pomažu mnogi, od projektanata do zidara, za osmeh i radost ovih devojčica, kojima je život, ovde na Kosmetu, već uzeo previše.

Izvor: RTS

KiMZubin Potokhumanitarna akcijaselo BanjeTijana i Tamara
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva

the unique purchase benefit is probably the features of best replica rolex.

fake uhren for sale success will be incredible.

where to find good sex dolls?