:

:

TV Most

clock

Oktobar 16, 2022   8:28

0

134

Opština Gračanica obezbedila ogrev za porodice Stević i Rašić

Predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić posetila je porodicu Stević iz Gračanice i porodicu Rašić iz Dobrotina kojima je dopremljen ogrev pred predstojeću zimu.

Slavica Stević iz Gračanice živi sa 28-ogodišnjom ćerkom koja je teški invalid i njeno skromno primanje nije dovoljno da pokrije svakodnevne troškove. Opština Gračanica je zato ovoj porodici obezbedila ogrev na čemu je Slavica zahvalna.

„Hvala puno predsednici što nam je pomogla jer ja nemam odakle da kupim drva. Imam ćerku koja je teški invalid i nepokretna je. Opština nam je do sada puno pomagala. Stalno nam daju pakete pomoći i hvala im puno na tome jer živimo samo od moje male plate“, rekla je Slavica za opštinsku info službu.

Ogrev za zimu dopremljen je i porodici Rašić iz Dobrotina.

Miloš Rašić (34) živi sa majkom Divnom u staroj oronuloj kući, u selu Dobrotin, nadomak Lipljana. Jedini izvor prihoda im je majčina minimalna penzija. Nakon operacije tumora 2019. godine, Miloš je tri meseca primao hemoterapije u Beogradu, a po povratku u selo, Milošu je preminuo otac. Šubarić ih je nedavno posetila i obećala građevinski materijal u rekonstrukciji kuće u kojoj žive i koja je sagrađena 50-tih godina kao i zaposlenje za Miloša.

Miloš se opštini Gračanica i predsednici Šubarić zahvalio na isporuci ogreva i naveo da im je to velika pomoć u danima koji dolaze. Prilikom posete predsednica je porodici Rašić poklonila ikonu Presvete Bogorodice.

Šubarić je nakon poseta porodicama kazala da opština Gračanica ulaže ogromne napore da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne svim socijalno ugroženim porodicama.

„Orijentisani smo uvek prema svojim građanima i ulažemo ogromne napore da pre svega socijalno ugroženim porodicama olakšamo svakodnevnicu. Osim dopremanja socijalnih paketa danas smo za dve porodice obezbedili i ogrev za predstojeću zimu. Stalna briga za sve naše građane naša je misija“, kazala je Šubarić.

Porodice Stević i Rašić predsednica Šubarić posetila je zajedno sa zamenikom Milanom Joksimovićem.

Izvor: nasagracanica.com; Foto: nasagracanica.com

KiMGračanicaogrevŠubarić
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva