:

:

TV Most

Foto: MZZP

clock

Maj 11, 2021   16:29

0

202

Rakić: Povratnici najranjivija grupa stanovništva, tražim hitnu zaštitu

Napad na porodične kuće Radoja i Milana Pumpalovića iz sela Dubrava kod Istoka je najdirektnije ugrožavanje bezbednosti povratnika i jasna namera onih koji su to učinili da pošalju poruku da Pumpalovići nisu sigurni na svom imanju i u svojim kućama. Moramo biti svesni činjenice da ako se ovakav vid pritiska nastavi na najranjiviju grupu ljudi na Kosovu, možemo očekivati još veću stagnaciju kada je u pitanju proces povratka, ocenio je ministar za zajednice i povratak Goran Rakić.

”Iskreno verujem da zajednički moramo rešavati ovakve incidente jer je u interesu kosovskog društva mir i suživotsvih zajednica koje na Kosovu žive, u pravom smislu te reči. Ja kao ministar za zajednice i povratak ću učiniti sve što je u mojoj moći da im pružim uverenje da nisu nikada bili, niti će biti sami u prevazilaženju konstantnih problema kada je u pitanju zaštita njihove bezbednosti”, kazao je ministar Rakić povodom najnovijeg incidenta.

Hitno reagovanje institucija zaduženih za bezbednost i privođenje i obelodanjivanje imena onih koji ovakve incidente čine je najjasniji pokazatelj povratnicima da su zaštićeni.

”Svi oni koji se usude da napadaju povratnike, obijaju kuće, pljačkaju imovinu moraju biti odmah uhapšeni i adekvatno kažnjeni”, poručio je ministar Goran Rakić. 

Izvor: TV Most, saopštenje

KiMRakićincidentPumpalovićiDubravaosuda

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva